Om oss

Nedan illustrerar vi skillnaden mellan andra märken och oss. Tack vare internet och sociala medier kan vi ta kontroll över hela kedjan och skippa butiker och därigenom också erbjuda kunden ett bättre pris, högre kvalité och snabbare plocka fram produkter kunden vill ha. Detta tänk har hjälpt oss bli Facebook success story 2016 och Årets företagare i Borås 2016!

Idén till RevolutionRace föddes på en vandring upp till everest basecamp i Nepal för ett par år sen. Pernilla, en av grundarna av RevolutionRace, hade svårt att hitta kläder inför vandringen med riktigt bra passform. De plagg hon hittade som höll måttet funktionellt var alldeles för dyra och passformen var långt ifrån vad hon var ute efter. De billigare märkena höll inte måttet vare sig i funktion, design eller passform. Hon tänkte att "någon" borde ta tag i problemet, det borde finnas ett märke som gjorde riktigt bra funktionskläder med grym passform till ett överkomligt pris. Någon blev så småningom vi själva..

Nu flera år senare och tillsammans med Niclas, också en inbiten traveler, har de gjort idén till verklighet. Både Pernilla och Niclas är travelers i blodet och har varit i alla världens hörn, de reser så ofta de kan till allt från amazonas djungler till hiking i svenska fjällen och klättring i thailand.

Vi gör allt för att våra plagg ska stå sig i test mot de allra bästa outdoor plaggen på marknaden.  

 

Varför finns vi?

Vi är uppstickarna i en alltför överprissatt bransch, som vet att det går att tillverka supersnygga outdoorkläder med grymt bra passform i de bästa materialen till ett helt ok pris. Vårt mål är att du som kund ska vara mer nöjd med våra plagg som med ett dubbelt så dyrt. Vi är inte nöjda förrän du som kund är nöjd med våra produkter!  Vi jobbar med de allra bästa materialen och tar kontinuerligt fram nya material och membran för att våra plagg ska vara lika bra som vi själva vill ha dem. Vi hårdtestar själva våra produkter och lyssnar på feedback från våra kunder. Vi har skickat tillbaks prover på  friluftsbyxan Nordwand sex gånger för att vi inte var nöjda med tråden. Nu har vi en riktigt stark tråd i hela byxan, sydd med dubbla sömmar i hela byxan, trippla i grenen. De ska hålla länge! 

Vi har varit på plats på fabrik i Vietnam och testat plagg som varit i produktion och underkänt hela produktioner p.g.a att vi ställer högre krav än många andra märken. De tester som är standard i klädbranschen är i många fall otillräckliga, vi har tagit fram egna testmetoder där vi testar plagg så som de slits i verkligheten inte i testmiljö. Vi avskyr själva när plagg går sönder så vi väljer de detaljer och material vi själva vill ha i alla plagg.

 

Våra kläder

Ett plagg ska kunna användas vid flera aktiviteter, multifunktionella plagg är vad vi eftersträvar. Välsittande funktionsplagg i rätt material, hybridkläder som kombinerar slitstarka material med stretchmaterial för bästa funktion och passform. Material för fukttransport och blandmaterial för en skön känsla mot huden. Rätt placerade ventilationspaneler och ventilationsdragkedjor är viktigt för att plagg ska fungera vid  aktiviteter med olika intensitet.

I våra Pro byxmodeller väljer vi de bästa materialen, dragkedjor från YKK, superstark tråd i alla huvudsömmar och knappstängning nertill. De klarar av alla påfrestningar man utsätter dem för, allt från bergsbestigning till veckolånga vandringar i riktigt svåra förhållanden. Våra testpersoner har varit uppe på flera toppar över 6000m, de har klättrat i dem, vi har kört långtidstester och tvättat dem otaliga gånger för att säkerhetsställa att de är så bra som vi själva vill ha dem.

Våra basmodeller testar vi självklart också noggrant, i dem har vi valt detaljer som klarar tufft vardagsbruk länge. Vi har flera kunder som bestigit berg i Nordwand byxan och tycker den fungerade ypperligt.

Revolution Race startades 2013 och hittills har alla kollektioner sålt slut fortare än vi räknat med. Vi växer så det knakar och fler och fler upptäcker att våra produkter verkligen håller vad vi lovar. Väldigt många kunder som handlat hos oss kommer tillbaks och köper fler produkter, ett bättre betyg kan man inte få! Vi lyssnar verkligen på våra kunder, flera färgval, ändringar och förbättringar vi gjort på våra produkter kommer efter feedback från kunder.

.

Miljö och Etik

Vi följer Europas och Sveriges direktiv gällande kemikalier och jobbar kontinuerligt på att bli ännu bättre. Vi har själva varit på plats i våra fabriker i Vietnam för att säkerhetsställa att arbetsförhållanden, löner m.m följer landets lagar och Code of conduct. Vi använder oss av fabriker där flera stora utländska och Svenska Outdoormärken/skidmärken tillverkar sina kläder. Vi har tillverkning i Kina och Vietnam.

En nöjd kund är vår högsta prioritet, vi lyssnar på Er! Vi tar mer än gärna emot feedback om våra artiklar, detaljer som är bra eller dåliga, om hemsidan och service och bemötande i allmänhet. Hör av er och tyck till, vi jobbar kontinuerligt på att bli ännu bättre!

KUNDSERVICE

Grundarna av RevolutionRace Pernilla och Niclas. (Höga Kusten)Företagsinfo

Endast kontor, ej butik. Vi säljer endast online.

Revolutionrace AB

Nils Jakobsonsgatan 5
504 30 Borås, Sverige
Org.nr 5569382913

RevolutionRace AS

c/o BDO AS Storgata 18
1776 HALDEN, Norge
Org.nr 917349886