Sök efter kategori, produkt, aktivitet...

Klädvård

 

Det har förmodligen hänt att du har kommit tillbaka från pump track-banan eller vandringsspåret svettig och lerig någon gång. Nu är frågan hur du ska få rent dina kläder och hur du tar hand om dem på lång sikt. Det kanske låter som en självklarhet men följ alltid instruktionerna på etiketten, eftersom det hjälper plagget att behålla form och funktion. Plus att du förlänger livslängden på dina favoritplagg så att du kan ha kul i dem längre. Det är med andra ord ett smart drag både för din plånbok och för miljön. Spana in vår guide nedan för mer tips på hur du tvättar och sköter dina friluftskläder som ett proffs.

5 snabba klädvårdstips för dina plagg från RevolutionRace


 

Grament_care_wash.svg

Tvätta mer sällan

Tvätta inte dina funktionskläder för ofta, eftersom det gör att de slits ut snabbare.

 

garment care icons_wash with similar colors.svg

Tvätta med liknande färger

Tvätta nya kläder med liknande färger för att undvika att andra plagg blir missfärgade.

 

Garment_care_zip_up.svg

Stäng till

Dra upp dragkedjor och knäpp alla knappar och kardborrförslutningar och använd ett milt, miljövänligt tvättmedel.

Garment_care_fabric_softener.svg

Säg nej till sköljmedel

Undvik att använda sköljmedel och använd det aldrig till skalplagg eller andra vattenavvisande kläder, eftersom det här täpper igen porerna i tyget och försämrar andningsförmågan.

Garment_care_light-bulb.svg

Tänk på

Försök att torka av smuts och lera istället för att tvätta plagget. Stryk aldrig plagget, eftersom funktionsmaterial är känsliga för värme.

 

Grament_care_tumble_dry.svg

Torktumla inte om du inte måste

Samtliga plagg med DWR behandling ska torktumlas på låg värme för återaktivering, medan övriga plagg ej bör torktumlas. Detta för att värna om miljön och spara på energin.


Klädvårdstips för några av våra vanligaste produkter och kollektioner

När du märker att de vattenavvisande egenskaperna hos dina friluftskläder börjar försvinna, rekommenderar vi att du behandlar dem med vårt fluorkarbonfria impregneringsspray Xtreme H2O eller RevolutionRace Heat Wax. Sprayet kan användas på hela plagget men vaxet bör inte användas på några av stretchpartierna, eftersom det elastiska materialet är känsligt för värme. Stretchpartierna på våra byxor sitter normalt över stussen, på framsidan och baksidan av knät och de nedre delarna av benen. På jackorna är stretchpartierna gjorda i svart tyg. Ljusa plagg brukar bli mörkare av vaxet och ju mörkare färgen är, desto mer vattenavvisande kommer plagget att vara.

Vattentäta friluftskläder

Våra vattentäta byxor och jackor är utrustade med högkvalitativ Hypershell® Pro™ eller Hypershell® Performance™, har tejpade sömmar och är tillverkade av funktionsmaterial. För att förlänga dina vattentäta plaggs vattenavvisningsförmåga och för att de ska hålla längre ska du inte tvätta dem om det inte verkligen är nödvändigt.

Friluftskläder i softshellmaterial

Våra friluftskläder i softshell är utrustade med vattenavstötande Hypershell® Core och är gjorda i funktionsmaterial. De vattenavstötande egenskaperna hos dina softshellplagg försämras med tiden, så undvik att tvätta dem för ofta.

Bambuunderkläder

icon-checkmark.svg  Boxershorts och hipsters kan tvättas i 60°C men mörka mönster håller färgen bättre när de tvättas i 40°C.

icon-checkmark.svg  Torktumla inte, eftersom bambu lätt krymper och värmen skadar resåren.

Baslager och t-shirtar i blandmaterial med bambu- eller ull

icon-checkmark.svg  Eftersom kläder i ull eller bambu är naturligt antibakteriella och luktavstötande, behöver de inte tvättas lika ofta som andra plagg. Ofta räcker det med att vädra dem utomhus ett tag.

icon-checkmark.svg  Ull bör tvättas i 30°C, helst med ett ull- eller fintvättsprogram.

icon-checkmark.svg  Torktumla inte, eftersom bambu och ull lätt krymper. 

Fleece, hoodies, joggingbyxor och andra mellanlager

icon-checkmark.svg  Tvätta ut och in för att inte tyget ska bli nopprigt.

icon-checkmark.svg  Fleece och andra mellanlager bör tvättas med liknande färger i 40°C.

icon-checkmark.svg  Låt dina mellanlager lufttorka - torktumla eller stryk aldrig. 

Funktionella outdoorjeans

Våra outdoorjeans är gjorda i funktionellt, vattenavstötande Hypershell® Denim™-material. De vattenavstötande egenskaperna i tyget slits bort med tiden, så undvik att tvätta byxorna för ofta.

Friluftskläder tillverkade av en mix av bomull och polyester

Byxorna, jackorna och shortsen i våra Nordwand- och RVRC GP-kollektioner är utrustade med vattenavvisande Hypershell® Reinforced™ och är gjorda i en bomull/polyestermix i kombination med andra funktionsmaterial. Precis som med alla kläder i funktionsmaterial är det bättre att tvätta dem så sällan som möjligt.

×