Fri frakt över 1000 SEK & 30 dagars fria returer
Swish & faktura via Klarna
4.6/5 betyg 620 000+ recensioner
Cart icon
image

Håll dig varm i
isolerande kläder

Oavsett vilken aktivitet du njuter av är det precis lika viktigt att hålla sig varm som att ha roligt - det är i själva verket livsviktigt. Läs vidare för att lära dig mer om kraften hos isoleringskläder vid kallt väder!

Dun vs syntet

Olika aktiviteter och väderförhållanden kräver olika typer av isolation. Såväl dun- som syntetfyllning har sina respektive fördelar och nackdelar värda att diskutera när valet av kläder inför nästa äventyr står i fokus.

image

Dunisolering

Dun är inte det samma som fjädrar. Det är ett naturligt material med fantastiskt värmande och ventilerande egenskaper som finns mellan fjädrarna och kroppen på fågeln. Dunet i kläderna samlas i kluster som dels hjälper till att behålla värmen samtidigt som det tillåter luft att röra sig fram och tillbaka, vilket hjälper dig att behålla en behaglig kroppstemperatur. Dunkläder är också fjäderlätta, de tynger alltså inte ner dig utan håller dig smidig och bekväm hela dagen lång. Dunkläder fungerar optimalt i torra förhållanden, en av dess nackdelar är att det tar längre tid för dun att torka och att dun har sämre motståndskraft mot fukt. De värmande egenskaperna hos dun beskrivs ofta med dess "fill power".

Kolla in våra dunplagg ›

image

Syntetisk isolering

Syntetisk isolering har skapats av syntetiska fibrer vilka har formats till samma typer av kluster som de i dunplagg. Detta innebär att syntetisk isolering fungerar på samma sätt som dun, genom att se till att värmen håller sig nära kroppen. Kläder med syntetisk isolering kan ibland upplevas som något tyngre än dunkläder men är mycket mer motståndskraftiga mot fukt och torkar upp snabbare. 50-100 g/m² är vanligtvis tillräckligt med isolering för ett mellanlager medan 100-200 g/m² kommer hålla dig varm under de där riktigt kyliga dagarna.

 

Kolla in våra syntetplagg ›

Snabb överblick

Dunjackor
Ett naturligt material som andas samtidigt som den håller dig varm och flexibel.
Fördelar
+ Bibehåller värme
+ Lättviktig
+ Isolerar mycket bra
Nackdelar
- Mindre motståndskraftig mot fukt
 
Syntetiska jackor
Ett material som är optimalt för mer högintensiva aktiviteter, som håller dig varm och torkar upp snabbt.
Fördelar
+ Mer motståndskraftig mot fukt
+ Torkar upp snabbare
+ Effektivt vid högintensiva aktiviteter
Nackdelar  
- Väger mer än dun
image

Vad är fill power?

Fill power kan sägas skildra ett plaggs fluffighet och kvalitet, genom att den beskriver hur effektivt ett plagg bibehåller värme samtidigt som det fortsätter vara lättviktigt. Ju högre fill power desto varmare och fluffigare jacka. En hög fill power innebär att klustren av dun i fyllningen är fullt expanderade. Ett tips är att leta efter en jacka med en fill power på minst 550, då kommer plagget att upplevas både varmare och skönare.

Vad är fyllnadsvikt?

Fyllnadsvikten hos dunkläder beskriver hur mycket dun produkten innehåller. Precis som fill power spelar fyllnadsvikt en viktig roll i hur varmt och bekvämt ett plagg upplevs. Fyllnadsvikt ger en indikation på hur mjuk eller hur fast produkten är, samt hur enkelt plagget kan komprimeras. En lätt dunjacka är enklare att komprimera medan en tyngre jacka upplevs varmare.

Isolerande kläder - våra förslag

image

Varmaste dun temeratur-varmast.svg

Igloo Jacket
Fill Power: 660
Fyllnadsvikt: 292,2g i storlek Medium (Herr)

Den varmaste jackan i RevolutionRace sortiment, IGLOO™ Jacket, är dunisolerad (RDS certifierad) och håller dig varm även under vinterns kallaste dagar. Den stora avtagbara huvan är hjälmkompatibel, de många fickorna inkluderar en liftkortsficka, en innerficka, två fleece-fodrade handfickor och två bröstfickor. Hypershell® Performance membran tillsammans med dunisolering garanterar ett effektivt skydd oavsett väder i vinter.

Kolla in Igloo Jacket ›

image

Varmaste syntet temeratur-varmast.svg

Outdoor Parka

Outdoor Parka är framtagen för att klara av även de tuffaste väderförhållandena vintertid. En snabbtorkande, syntetisk Hyperloft™ isolering gör denna vadderade jacka både varm och bekväm. Inte mindre än nio smarta fickor möjliggör för både praktisk förvaring av mindre föremål och flera möjligheter att värma kalla händer. Jackan är DWR-behandlad för ökad vattenresistens, och den stora, rymliga huvan är justerbar för en perfekt passform.

Kolla in Outdoor Parka ›

image

Varmare dun temeratur-varmare.svg

Flex Down Jacket
Fill Power: 650
Fyllnadsvikt: 100g i storlek Medium (Herr)

Flex Down jacket är gjord i ett 4-vägs stretchmaterial vilket gör den superbekväm och jackan blir extremt följsam under dina outdoor äventyr. Fyllningen är i RDS cerifierad dun och jackan är behandlad med en fluorkarbonfri DWR för vattenavvisning. Utrustad med 3 ytterfickor med blixtlås och 2 stora innerfickor.

Kolla in Flex Down Jacket ›

image

Varmare syntet temeratur-varmare.svg

Helix Kollektionen

Helix Kollektionen är designad för vintriga friluftsäventyr av alla dess slag, så som alpint, vintervandring och vintersporter. Alla plagg i kollektionen har syntetisk Hyperloft™ isolering och är helt vattentäta. De är utrustade med ett flertal fickor, inkluderat en liftkortsficka på ärmen hos jackan och anoraken. Ventilation under armarna och en hjälmkompatibel luva på jackan ger dig friheten att njuta av alla slags alpina aktiviteter, medan justerbara ben på byxorna försäkrar en grym passform över såväl vandringskängor som pjäxor.

Kolla in Helix Kollektionen ›

image

Varm dun temeratur-varm.svg

Helium Down Jacket
Fill Power: 650
Fyllnadsvikt: 96g i storlek Medium (Herr)

Helium Down Jacket är en lättviktsjacka med RDS certifierad dunfyllning. Jackan är mångsidig, komprimerbar, och har ett utmärkt värme - vikt förhållande. Passar de flesta outdoor aktiviteter.

Kolla in Helium Down Jacket ›

image

Varm syntet temeratur-varm.svg

Radical Insulate Vest

Radical Insulate Vest är en riktigt lätt, isolerande väst med syntetisk fyllning och stretchiga sidor med fleece-insida. Den har en justerbar nederkant och två praktiska handfickor med dragkedja. En DWR-finish skyddar mot duggregn och lättare regnskurar. Bär den som ett värmande mellanlager eller över en t-shirt eller fleecetröja beroende på väder, vind och temperatur.

Kolla in Radical Insulate Vest ›

Vanliga frågor

×