Sök efter kategori, produkt, aktivitet...
Teens
Skor
Väskor
Nyheter
Bästsäljare

Hiking

Att spendera tid ute i naturen är det ultimata sättet att ladda batterierna och återfå energin. Oavsett om du är en ny eller erfaren inom vandring kommer vi här att guida dig igenom alla olika delar av vandringen. Från hur du smartast klär dig inför turen till de rätta plaggen beroende på väder och vind - helt enkelt allt du behöver veta inför de kommande äventyren där ute! 

 Så vad säger du, dags att bli lite inspirerade?

Bästsäljande hikingkläder

Vandra i regnet utan att bli blöt

 

Guida mig! 

Hur du klär dig för en hike i varmare väder

 

Hitta de bästa sommarkläderna!

Nyfiken på hur du håller dig varm under en vinterhike? 

 

Ja, visa mig hur!

Våra bästa rekommendationer för vandring

Nordwand-pro-pants@2x.png

Recension-gp-pro-pants@2x.png

SE-wanderpants@2x.png

Andra grymma vandringsbyxor

Zip-Off Pants

Med avtagbara ben går du från byxor till shorts på nolltid. Perfekta för skiftande temperaturer eller när vandringen blir lite mer ansträngd. 

Typhoon Pants

Sitter perfekt över dina vanliga vandringskläder och håller dig torr oavsett regnmängd. Byxorna packas ihop i egen ficka och tar knappt någon plats i din ryggsäck! 

 

 Zip-Off Pants.        Typhoon Pants   

Våra bästa vandringsjackor

Cyclone Rescue Jacket 2.0

Vår Cyclone Jacket är både vind- och vattentät, andningsbar och ventilerande. Den ultimata jackan för alla olika tillfällen och väder. 

Hiball Jacket

Denna jacka med grymt bra andningsförmåga är tunt fleecefodrad vilket gör den perfekt för svalare dagar. Den är både vattenavvisande och ventilernade, med andra ord perfekt för vandring.  

 

 Cyclone Jacket        Hiball Jacket 

Håll dig varm under hela äventyret

Illusion Hoodie

Denna fleece är rejäl, slitstark och har en kroppsnära passform. Den är superstretchig och passar perfekt för tuffare vandringar.

Tornado Fleece

Vår varmaste fleece, med en superstretchig Softshell för en perfekt passform. Denna fleece är ultimat för tuffare utomhusaktiviteter under lite kyligare dagar.

 

Illusion Hoodie        Tornado Fleece

Hur du tänder en eld

Behöver du tips på hur du ska tända en eld när du är ute och utforskar eller vandrar? Vi har samlat dem åt dig här!

Lär dig hur du tänder en eld

Se till att dricka ordentligt på vandringen

Vill du lära dig hur du rengör vatten som du samlat från bäckar och sjöar under äventyret? Vi har några grundläggande tips till dig!

Hur du renar vatten

Era vanligaste frågor

> Vad ska jag packa med mig på en dagsvandring?

Se alltid till att ha med en laddad telefon utifall att det sker en olycka och du behöver kalla på hjälp. Beroende på vart du vandrar kan det även vara bra att säga till en närstående vart du ska gå, och när du väntas vara tillbaka. När det gäller packning är det aldrig fel med en matsäck och en termos med din favoritdryck. Är du osäker på mängden vatten du behöver, ta med lite extra. Glöm inte att kolla vädret innan, och ta med ett extra mellanlager eller en skaljacka utifall att vädret vänder. Sist men inte minst, glöm inte skoskavsplåster, det kan rädda båda din och dina vänners vandring.

 

> Vad är en hydbridbyxa?

Hybridbyxa är en byxa som består av två eller fler material, där de olika materialen optimerar funktionen i byxan. Exempelvis vår GP Pro Pants, som består av förstärkta partier som är extra slittåliga och vattanavvisande, samt stretchpartier för komfort och ventilation.

 

> Hur väljer jag rätt vandringsbyxor?

Klimatet du kommer gå i är viktigt att tänka på. Vilka väder du kan tänkas möta och vilken temperatur det är. På sommaren är det viktigt med mycket ventilation eller förslagsvis zip-off-byxor om det det väntas bli varmt. För regniga eller blåsiga dagar är ett par skalbyxor det perfekta valet, medan det en solig sommardag kan bli för varmt. För att täcka så många väderlekar som möjligt är det smart att använda sig av lagerprincipen. I kallare väder och minusgrader är det smart att ha ett underställ som kan hålla värmen nära och samtidigt föra bort fukt från huden. Regnar eller blåser det kraftigt är ett par skalbyxor över dina vanliga vandringsbyxor bra för att skydda från vädret. Ingen byxa är perfekt för alla väder, men med ett underställ, vandringsbyxor och ett par skalbyxor finns det nästan inget som stoppar dig från att ge dig ut i naturen på ditt nästa äventyr.

 

> Hur ska jag tvätta min vandringsbyxor/friluftsbyxor?

Du tvättar dem i 40 grader kulörtvätt. Du kan torktumla byxorna, men tänk på att hög värme kan påverka stretchen i plagget. Däremot rekommenderar vi torktumling på låg värme för att återaktivera DWR-behandlingen (för extra vatten- och smutsavvisning) efter behov. Observera att den vattenavvisande effekten kan avta efter ett par tvättar och bör därför boostas med vår fluorkarbonfria spray eller vax.(vaxa helst inte stretchmaterialet då det är svårt att få vaxet jämt på det där).

×