Fri frakt över 1000 SEK & 30 dagars fria returer
Swish & faktura via Klarna
4.6/5 betyg 510 000+ recensioner
Sök efter kategori, produkt, aktivitet...
Cart icon
Dam
Herr
Accessoarer
Erbjudanden
Guider
image

Vattentäta och ventilerande kläder

Våra bästa regnjackorVåra bästa regnbyxor

Skydd från de yttre elementen är nödvändigt när du är utomhus. Det viktigaste under alla väderförhållanden är vattentäta ytterkläder. En vattentät jacka och byxa är första steget för att hålla dig torr så att du kan fokusera på att ha kul ute. Här hjälper vi dig att förstå allt du behöver veta för att välja rätt jacka eller byxa.

image

Vattenpelare överblick icon-material-waterproof-02.svg

Vattenpelare, även kallat vattenpelartryck, är ett mått på hur högt vattentryck ett material klarar innan det släpper igenom vatten. Vattenpelare beskriver vilket vattentryck i millimeter som materialet klarar av innan vattnet tränger igenom materialet. Tänk dig att man placerar en glastub på ett plagg och fyller på med vatten. När man har fyllt tuben upp till 15 000 mm, alltså 15 meter, så går vattnet igenom materialet. Då har plagget en vattenpelare på 15 000 mm.
 
Vattentäthet (mm)
Vädertillstånd
6 000 – 10 000 mm Tål lätt regn, måttlig snö, lätt tryck.
11 000 – 15 000 mm Måttligt regn, genomsnittlig snö, lätt tryck.
16 000 – 20 000 mm Klarar långa turer i kraftigt regn, våt snö, lite tryck.
20 000 mm + Klarar kraftigt regn, våt snö, med högt tryck.

Vi testar alla vattentäta plaggs vattenpelare i ett lab och märker dem med vattenpelare för att du enkelt ska få en överblick av hur vattentät just det plagget är. Det är också ett intyg för dig som kund att plaggets tyg testats för sin vattentålighet. Vi testar även alla plagg ute i naturen i verkliga väderförhållanden i skilda temperaturer och säsonger för att säkerställa optimal funktionalitet.

Andasförmåga icon-material-breathable.svg

Likt vattenpelare så mäts andasförmåga upp i ett lab. Andasförmåga är ett mått på ett materialets förmåga att släppa ut kroppens fukt. Den mäts i g/m2/24h, alltså hur många gram vätska materialet maximalt kan transportera ut på en kvadratmeter under ett dygn. Lab test är ett bra sätt att få ett mått på andasförmågan men det är mer komplicerat än så. Utomhustemperatur, fuktighet, aktivitet, regn, sol, allt spelar in i hur bra ett plaggs andasförmåga är. RevolutionRace testar alla vattentäta plaggs andasförmåga i verkligheten, ute i naturen i skiftande väderlekar och säsonger för att säkerställa funktionaliteten.

Hur fungerar vattentäta material som andas? 3-layers-construction-fabric.svg

Vattentäta material som andas är uppbyggda av ett yttermaterial, ett vattentätt membran laminerat på insidan och ofta ett tredje material innanför membranet för komfort. Funktionen av yttermaterialet är att vara slitstarkt och se bra ut, det är inte vattentätt utan behandlat med en DWR (Durable Water Repellent) så det inte suger åt sig vatten. RevolutionRace använder en fluorkarbonfri DWR i alla sina produkter. Membranet är det som är vattentätt och håller vätan ute, membranet har mikroskopiskt små hål som håller vattendropparna ute men släpper ut de mindre partiklarna från kroppens vattenånga. Det är dessa 3 lager som utgör en 3-lagers konstruktion. Det finns även 2 lagers produkter, dessa saknar det inre lagret och har istället ofta ett löst hängande foder på insidan av plagget. För att göra allt än mer komplicerat finns också 2,5 lagers produkter, där det innersta materialet är ersatt av en tunn film tryckt på membranet för att spara vikt.

 

Waterproof-SE.jpg

Vad är Hypershell®? icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® är RevolutionRace egna varumärke, ett samlingsuttryck för alla material som vi själva har utvecklat. Vad som sedan särskiljer materialen åt är begreppet som kommer efteråt. Vi har olika begrepp på olika material som alla erhåller unika egenskaper. 
• Hypershell® Denim: Bomullsfritt slitstarkt tyg.
• Hypershell® SS: Vattenavvisande softshell.
• Hypershell® Pro Stretch: Ett tåligt superstretchigt tyg.
 
Hypershell® membran
Hypershell®-membran finns i tre olika nivåer: Core, Performance och Pro. Vi har utrustat varje RevolutionRace-plagg med ett premium Hypershell®-membran för att passa plaggets avsedda användning, optimerat för olika aktiviteter och väder.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Vad är DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace använder en 100% PFC-fri DWR i alla produkter.
DWR står för Durable Water Repellent. Behandlingen är avsedd att förhindra att tyget blir blött och därav kännas tungt, kallare och påverkar dess prestanda. Med hjälp av behandlingen får den vattnet att pärla sig och rinna av plagget. Över tid kan denna behandling påverkas negativt av slitage, smuts och kroppsvätskor vilket gör att plaggets andningsförmåga försämras och du kan känna fukt på insidan av plagget vid intensiva aktiviteter.
Om du märker att ditt plagg suger upp vatten rekommenderar vi att du först tvättar och torktumlar ditt plagg för att återaktivera DWR-behandlingen. Ibland kan du också behöva återimpregnera plagget själv.
Vi rekommenderar RevolutionRace PFC-fri Xtreme H2O repelspray
image

Vad är skillnaden på ett vattentätt och ett vattenavvisande plagg?

Skillnaden mellan ett vattentätt plagg och ett som är vattenavvisande är att det vattentäta plaggen har både ett membran och en DWR, samt förseglade sömmar. Oftast tätar man sömmar med en vattentät tejp på insidan av plagget. Ett vattenavvisande plagg har endast en DWR (Durable Water Resistant) coating och saknar membran.
Vilka fördelar och nackdelar har då de två olika varianterna?
 
Vattentäta plagg
Vattentäta plagg har tejpade sömmar och både ett vattentätt membran och en vattenavvisande ytbehandling (DWR). RevolutionRace använder en fluorkarbonfri DWR i samtliga plagg.
+ Fördelar  
Ett helt vattentätt plagg är perfekt för regniga dagar eller för vinterdagar med blötsnö. Ett vattentätt plagg håller dig helt torr under ihållande och kraftigt regn.
- Nackdelar
På grund av att alla vattentäta plagg har ett membran så andas de sämre. Olika membran släpper ut olika mängd vätska och man kan öppna ventilationsdragkedjor för att släppa ut kroppens fukt men ett plagg med vattentätt membran ventilerar aldrig lika bra som ett plagg utan membran.

Se alla vattentäta plagg →
 
Vattenavvisande plagg
Vattenavvisande plagg saknar membran men har en vattenavvisande ytbehandling (DWR) RevolutionRace använder en fluorkarbonfri DWR i samtliga plagg.
+ Fördelar
Ett vattenavvisande plagg ventilerar extremt bra och passar till intensiva aktiviteter. Många gånger räcker det med ett vattenavvisande plagg för dem som inte ska vistas i regn flera timmar i sträck.
- Nackdelar  
Vattenavvisande plagg klarar endast regnskurar och inte kraftigt ihållande regn.

Se alla vattenavvisande plagg →
image
Våra regnjackor andas

En bra regnjacka behöver bra ventilation. Även regnjackor som andas är därför ofta utrustade med ventilationsöppningar i armhålorna. På våra regnbyxor sitter det ventilationsöppningar på byxans långsida.

image
Tejpade sömmar för vattentålighet

Sömmarna är regnkläders svaga punkt eftersom det skapas små hål i tyget av nålen när plagget sys ihop där vatten kan leta sig in. Våra vattentåliga plagg har tejpade sömmar för att plagget ska vara vattentätt.

image
Dragkedjor som håller regnet borta

För att ett plagg inte ska släppa igenom vatten måste man också ha dragkedjor som är vattenavvisande. Dragkedjorna på våra vattentäta plagg är noga utvalda för att klara högt vattentryck och ibland även utrustad med en skyddsklaff på insidan.

Våra regnjackor sorterade från högst vattenpelare till lägst

Aphex Pro Jacket

Vattenpelare: 30 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Vår allra tåligaste skaljacka - specifikt framtagen för att motstå extrema förhållanden. - Vattentätt Hypershell® Pro membran - Fulltejpade sömmar - Förstärkt på utsatta områden - DWR-behandlad för ökad vattenavvisning - Hjälmkompatibel huva - Liftkortsficka Rescue-funktioner - Inbyggd Recco® reflektor Aphex Pro Jacket är vår allra tåligaste skaljacka designad för extrema utomhusförhållanden. Den är framtagen med vårt helt vind- och vattentäta membran, Hypershell® Pro, har riktigt bra ventilation och ett slitstark yttermaterial. Alla detaljer är valda för att klara tuffa påfrestningar, alla dragkedjor är YKK® Aquaguard/Vislon, och utsatta partier är förstärkta. Jackan är utrustad med en Recco® reflektor för sökbarhet i nödsituationer, en hjälmkompatibel huva och sidoventilation. Den är justerbar med dragsko i nederkant, och med Velcro i ärmslut för en perfekt passform. Aphex Pro är en grymt mångsidig skaljacka; använd den på expeditioner året runt eller som en teknisk skaljacka till alpin skidåkning vintertid.
Läs mer här ›
Aphex Pro Jacket
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 5/5
Tål storm
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Cyclone Rescue Jacket 2.0

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 20 000 g/m²/24h

En vattentät och mycket ventilerande skaljacka framtagen för att motstå alla väderförhållanden. - Vattentätt Hypershell® Pro membran - 4-vägs stretchpaneler - Ventilationsdragkedjor under armarna - En hjälmkompatibel huva - Justerbar krage - Justerbara ärmslut med Velcro - Justerbar dragsko nedtill - DWR-behandlade för smuts- och vattenavvisning Funktioner i 2.0-upgraderingen - Ficka för liftkort - Djupare handfickor - Optimerad krage - Uppdaterad passform Rescue-funktioner - Inbyggd Recco® reflektor Cyclone Rescue Jacket är en vattentät, vindtät och riktigt ventilerande 3-lager skaljacka. Med fulltejpade sömmar, vattenavvisande dragkedjor, DWR-behandling och vårt avancerade Hypershell® Pro membran, är denna jackan framtagen för extrema väderförhållanden. Dess 4-vägsstretch möjliggör för maximal rörelsefrihet, och den är justerbar i ärmöppning och nederkant för en bekväm passform. En inbyggd Recco® Reflektor gör dig sökbar om olyckan är framme. Cyclone Rescue är även försedd med 2-vägs ventilation med dragkedja under armarna för snabb ventilation under intensiva aktiviteter. Den hjälmkompatibla huvan, justerbara CollarOpt™ kragen och fickan för liftkort gör denna skaljacka till ett självklart val för året-runt bruk i både skogar och berg.
Läs mer här ›
Cyclone Rescue Jacket 2.0
breathable
Andningsförmåga 5/5
Vid högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 5/5
Tål storm
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Whisper Jacket

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Tyst som en viskning - din vattentäta go-to skaljacka för alla regniga äventyr framöver. - Vattentätt Hypershell® Pro membran - Fulltejpade sömmar - Ventilationsdragkedjor under armarna - 4-vägs stretchpaneler - Hjälmkompatibel huva - Liftkortsficka - DRW-behandlad för smuts- och vattenavvisning Whisper Jacket är en 3-lagers skaljacka med fulltejpade sömmar och ett vattentätt Hypershell® Pro-membran, för optimal vattentäthet oavsett väder. Den har en hjälmkompatibel huva och flera fickor för förvaring, inklusive en ficka för liftkort och en innerficka med dragkedja. 4-vägs stretchpanelerna gör jackan både tyst och följsam, medan DWR-behandlingen ger ökad vattenavvisning. Tvåvägs-ventilationsdragkedjor under armarna i kombination med ventilerande mesh i bröstfickorna kommer väl till hands under intensiva aktiviteter. En justerbar nederkant med dragsko tillsammans med justerbara ärmslut ger en perfekt passform.
Läs mer här ›
Whisper Jacket
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 5/5
Tål storm
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Typhoon Jacket

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Jacket är en vattentät och ventilerande 2,5 lagers skaljacka. Den minimalistiska designen kompromissar inte med funktioner som ventilationsdragkedjor, handfickor med blixtlås, justerbar huva och en bröstficka med dragkedja. Typhoon jacket är vår lättaste vattentäta jacka och packas lätt ihop i sin egen ficka, perfekt för regniga dagar.
Läs mer här ›
Typhoon  Jacket
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 4/5
Tål kraftig vindstyrka
durable
Slitstyrka 3/5
Normal slitstyrka

Silence Proshell Jacket

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Din ultimata, tysta följeslagare under riktigt oväder - med ett vattentätt membran och 4-vägsstretch för komfort. - 3-lagers skaljacka - Fulltejpade sömmar - Vattentätt Hypershell® Pro membran - 2-vägs ventilationsdragkedjor under armarna - DWR-behandlad för ökad vattenavvisning Silence Proshell Jacket är en 3-lagers skaljacka med fulltejpade sömmar och ett vattentätt Hypershell® Pro membran, vilket säkerställer ett komplett skydd mot regn och smuts. Jackans 4-vägsstretch gör den både tyst och riktigt följsam. 2-vägs ventilationsdragkedjorna under armarna ventilerar och ger maximal bekvämlighet. Den har flera smarta fickor för att hålla dina personliga tillhörigheter i tryggt förvar, och är DWR-behandlad för ökad vattenavvisning. Silence Proshell Jacket är även justerbar nedtill och i ärmslut för en perfekt passform.
Läs mer här ›
Silence Proshell Jacket
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 4/5
Tål kraftig vindstyrka
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Monsoon Jacket

Vattenpelare: 10 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Den längre skaljackan med grym passform, som du alltid har saknat i din utomhusgarderob! - 2-lagers skaljacka - Vattentätt Hypershell® Performance-membran - Fulltejpade sömmar - Ventilationsdragkedjor under armarna - Dragsko i midjan - Åtta fickor - Hjälmkompatibel huva - DWR-behandlad för ökad vattenavvisning Monsoon Jacket är en längre 2-lagers skaljacka framtagen för att kunna klara tuffa väderförhållanden utan att göra avkall på designen. Ett vattentätt Hypershell® Performance-membran i kombination med fulltejpade sömmar, YKK® AquaGuard-dragkedjor och en DWR-behandling håller ute fukt. Den hjälmkompatibla huvan är justerbar i två riktningar och har en förstärkt skärm. Ventilationsdragkedjor under armarna svalkar skönt under intensiva aktiviteter. Inte mindre än åtta smarta fickor, inklusive tre innerfickor, ger praktisk förvaring under alla typer av friluftsäventyr. Monsoon är en allroundjacka perfekt inför utomhusaktiviteter under varierande väderförhållanden, och kan användas både som en fristående skaljacka eller tillsammans med ett värmande mellanlager under kallare dagar.
Läs mer här ›
Monsoon Jacket
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 5/5
Tål storm
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Topplista regnjackor

Våra vattentäta byxor sorterade från högst vattenpelare till lägst 

Aphex Pro Pants

Vattenpelare: 30 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Våra allra tåligaste skalbyxor - specifikt framtagna för att motstå extrema förhållanden. - Vattentätt Hypershell® Pro membran - Fulltejpade sömmar - Förstärkta på utsatta områden - DWR-behandlade för ökad vattenavvisning - Lårventilation med dragkedja - Justerbar midja med Velcro - Förböjda knän - Justerbara benslut med dragkedja Rescue-funktioner - Inbyggda Recco® reflektorer Aphex Pro Pants är vår allra tåligaste skalbyxor, designade för extrema utomhusförhållanden. De är framtagna med vårt helt vind- och vattentäta membran, Hypershell® Pro, har riktigt bra ventilation och ett slitstark yttermaterial. Alla detaljer är valda för att klara tuffa påfrestningar, alla dragkedjor är YKK® Aquaguard/Vislon, och utsatta partier är förstärkta. Byxorna är utrustade med Recco® reflektorer för sökbarhet i nödsituationer, och ventilationsdragkedjor längs låren. Bensluten är justerbara med dragkedjor för att passa perfekt över pjäxor eller vandringskängor, och midjan är justerbar med Velcro. Aphex Pro är ett par grymt mångsidiga skalbyxor; använd dem på expeditioner året runt eller som ett par tekniska skalbyxor till alpin skidåkning vintertid.
Läs mer här ›
Aphex Pro Pants
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 5/5
Tål storm
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Typhoon Pants

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Pants är vattentäta, ventilerande och superlätta zip-up byxor. Den minimalistiska designen gör inte avkall på viktiga funktioner som handfickor med blixtlås, zip-up dragkedjor längs utsidor och elastisk midjeband. Typhoon är perfekta som överdragsbyxor under regniga dagar. Packas enkelt ihop i sin egen ficka.
Läs mer här ›
Typhoon Pants
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 4/5
Tål kraftig vindstyrka
durable
Slitstyrka 3/5
Normal slitstyrka

Silence Proshell Pants

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h

Dina ultimata, tysta följeslagare under riktigt oväder - med ett vattentätt membran och 4-vägsstretch för komfort. - 3-lagers skalbyxor - Fulltejpade sömmar - Vattentätt Hypershell® Pro membran - Ventilationsdragkedjor längs låren - Justerbara i midjan med Velcro - Förböjda knän - DWR-behandlade för ökad vattenavvisning Silence Proshell Pants är ett par 3-lagers skalbyxor med fulltejpade sömmar och ett vattentätt Hypershell® Pro membran, vilket säkerställer ett komplett skydd mot regn och smuts. Byxans 4-vägsstretch gör dem både tysta och riktigt följsamma. Ventilationsdragkedjorna på låren ventilerar och ger maximal komfort under mer ansträngande aktiviteter. De har förböjda knän för ökad rörelsefrihet, och en justerbar midja med Vlecro för en perfekt passform. En DWR-behandling är applicerad för extra vattenavvisning. Bensluten är justerbara med dragkedja för att passa perfekt över pjäxor och vandringskängor.
Läs mer här ›
Silence Proshell Pants
breathable
Andningsförmåga 4/5
Vid normal till högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 4/5
Tål kraftig vindstyrka
insulation
Isolering 3/5
0 till +10 grader
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Cyclone Rescue Pants

Vattenpelare: 20 000 mm

Andningsförmåga: 20 000 g/m²/24h

Ett par vattentäta och mycket ventilerande skalbyxor framtagna för att motstå alla väderförhållanden. - Vattentätt Hypershell® Pro membran - 4-vägs stretchpaneler - Ventilationsdragkedjor på låren - Förstärkt benslut - Justerbara benslut med dragkedjor - Justerbar midja med Velcro - Förböjda knän - DRW-behandlade för smuts- och vattenavvisning Rescue-funktioner - Inbyggda Recco® reflektorer Cyclone Rescue Pants är ett par vattentäta, vindtäta och riktigt ventilerande 3-lagers skalbyxor. Med fulltejpade sömmar, vattenavvisande dragkedjor, DWR-behandling och vårt avancerade Hypershell® Pro membran, är byxorna framtagna för extrema väderförhållanden. Ventilationsdragkedjorna på låren möjliggör för smidig ventilering under intensiva aktiviteter, medan fleecefodrade fickor ger en ökad bekvämlighet. Inbyggda Recco® Reflektorer gör dig sökbar om olyckan är framme. Bensluten är förstärkta och justerbara med dragkedjor för en optimal passform över pjäxor på vintern och vandringskängor på sommaren. En förböjd knädesign och justerbar midja med Velcro ger en bekväm passform. Sammanfattningsvis är Cyclone Rescue ett par högpresterande skalbyxor, perfekta för utomhusäventyr i alla väderförhållanden.
Läs mer här ›
Cyclone Rescue Pants
breathable
Andningsförmåga 5/5
Vid högintensiv aktivitet
windproof
Vindtäthet 5/5
Tål storm
durable
Slitstyrka 4/5
Normal till hög slitstyrka

Topplista regnbyxor

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan vattenresistent, vattenavvisande och vattentät?

Vilken jacka och byxa ska jag välja om jag vill ha ett bra allroundställ som tål rejält med regn?

Vilken jacka och byxa ska jag välja till högintensiva aktiviteter med krav på vattentålighet?

Vad är Hypershell®?

Varför vill man inte alltid ha en så hög vattenpelare som möjligt?

Jag ska röra mig mycket men vill ändå ha vattenavvisning, finns det hybridjackor?

Jag vill ha en allround-regnjacka till vardags, vad ska jag välja då?

Vad menas med tejpade sömmar och vattentät dragkedja - behövs det även om plagget har hög vattenpelare?

Bör jag välja en högre vattenpelare om jag ska ut i storm?

Påverkas vattenpelaren av hur mycket jag använder plagget?

Jag vill inte bli blöt på baken eller knäna när jag sitter ned, vad ska jag välja då?

Blir min jacka mindre vattentät om jag bär ryggsäck?

×