Fri frakt över 1000 SEK & 30 dagars fria returer
Swish & faktura via Klarna
4.6/5 betyg 510 000+ recensioner
Sök efter kategori, produkt, aktivitet...
Cart icon
Dam
Herr
Accessoarer
Erbjudanden
Guider
image

Gör dig redo för regnväder!

Det finns inget dåligt väder när du handlar på RevolutionRace!

Låt inte regnet hindra dig för att njut av naturen – välj bara rätt kläder som håller dig torr.
Alla våra regnkläder är vattentäta till olika nivåer och andas olika. Det viktigaste är att hitta vad som passar dig och dina aktiviteter bäst.

RevolutionRace's topplista för vattentäta kläder

Vattenpelare och DWR behandlingar

Vattenpelare

Vattenpelare beskriver det tryck i millimeter som materialet kan hantera innan vattnet läcker igenom. Föreställ dig att man placerar en glastub på ett plagg och fyller det med vatten. När tuben fyllts upp till 15 000 mm, alltså 15 meter, så går vattnet igenom materialet. Då har det materialet en vattenpelare på 15 000 mm.

Alla våra vattentäta plagg är märkta med vattenpelare för att du enkelt ska få en överblick av hur vattentät just det plagget är. Det är ett intyg för dig som kund att plaggets tyg har testats för sin vattentålighet. RevolutionRace testar också alla sina vattentäta plagg ute i naturen för att försäkra funktionaliteten i alla säsonger och väder. 

100% PFC-fri DWR

RevolutionRace använder en 100% PFC-fri DWR i alla produkter. DWR står för Durable Water Repellent. Behandlingen är avsedd att förhindra att tyget blir blött och därav kännas tungt och kallt och påverka dess prestanda. DWR behandlingen gör så att vattnet pärlar sig och rinner av plagget. På sikt kan denna behandling påverkas negativt av slitage, smuts och kroppsvätskor. Vilket är anledningen till att ett vattentätt plagg som andas efter viss användning behöver återimpregneras. Om du märker att ditt plagg suger upp vatten rekommenderar vi att du tvättar och torktumlar ditt plagg för att återaktivera DWR-behandlingen. Vi rekommenderar också att du Ibland återimpregnerar plagget med RevolutionRace PFC-fria  Xtreme H2O Repelspray.

Hur du vattensäkrar dina kläder

Tips för regniga dagar

image

icon-checkmark.svg Ventilation och andningsförmåga

Tänk på att svett också är fukt som kan kyla ner kroppen och kan dra ner humöret på dina äventyr i naturen. Högst vattenpelare är inte alltid det viktigaste om du ska ut och röra på dig. Det är också viktigt att plagget andas. Hitta balansen som passar just dig och din aktivitet bäst.

image

icon-checkmark.svg Tejpade sömmar

Välj ytterplagg som har tejpade sömmar och vattentåliga dragkedjor. Det är på dessa ställen som plaggen är som svagast och kommer släppa in vatten först.

image

icon-checkmark.svg Storlek på huvan

En bra huva är din bästa vän vid kraftigt regn. Välj en huva som är något större och som skyddar ansiktet ordentligt. Det är även viktigt att den är justerbar så att den sitter bra om det blåser. Det kan även vara skönt med en keps under för extra skydd.

Det är skillnad på regn och regn

image

För extrema aktiviteter i kraftigt ihållande regn

Designad för att motstå de tuffaste förhållanderna, är Aphex Pro jacka och byxor helt och hållet vatten- och vindtäta samt utrustade med Recco® reflektorer för kontinuerlig sökbarhet. Produkterna i setet har noggrannt utvalda detaljer så som vattentäta YKK® Vislon/Aquaguard dragkedjor, tejpade sömmar och vårt allra bästa Hypershell® Pro-membran för utmärkt andasförmåga. Välkomna det mest trogna skalsetet, för alla kommande äventyr oavsett säsong!

Vattenpelare: 30 000 mm
Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h
Jackans vikt: 697 g i storlek Medium (Herr)
Byxans vikt: 635 g i storlek Medium (Herr)
Skapad för: Vintersport, Allround, Fiske, Bergsklättring, Vandring
 

Kolla in →

 

image

När det regnar och blåser samtidigt

Vårt Whisper set ser till att du håller dig torr oavsett aktivitet eller årstid. Tack vare vårt allra bästa membran, Hypershell® Pro  (Vattenpelare 20 000mm), är det både vatten- och vindtätt. Byxan är utrustad med en dragkedja längs benavslutet för att passa både hikingskon och pjäxorna, och jackan har en hjälmkompatibel huva. Det slitstarka stretchmaterialet gör skalsetet mjukt och följsamt (och tyst som en viskning). FreeFlow™ ventilationen garanterar också en god andningsförmåga.

Vattenpelare: 20 000 mm
Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h
Jackans vikt:: 575  g i storlek Medium (Herr)
Byxans vikt 470  g i storlek Medium (Herr)
Skapad för: Allround, Vandring, Hundsport, Fiske, Vintersport, Mountainbike

 

Kolla in →

 

 

image

När himlen plötsligt öppnar sig

Vår Typhoon jacka och byxa är vattentäta, ventilerande och oerhört lättviktiga. Eftersom de enkelt förvaras i sin egen ficka, är de perfekta att ta med i ryggsäcken om du förutspår dåligt väder. När de första regndropparna börjar falla tar du bara ut ditt Typhoon set och drar på det över kläderna. Tack vare dragkedjan längs hela benet på byxan får du på dig dem på nolltid!
Läs mer om Typhoon →

Vattenpelare: 20 000 mm
Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h
Jackans vikt: 376 g i storlek Medium (Herr)
Byxans vikt: 298 g i storlek Medium (Herr)
Skapad för:  Allround, Fiske, Hundsport, Vandring
 

Kolla in →

 

image

Ihållande kraftigt regn som aldrig tycks sluta

Cyclone är designad för extremväder. Den är vattentät, vindtät och ventilerar extremt bra. Den har vårt bästa membran, Hypershell® Pro, med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO. Jackan är i 4-vägsstretch, för optimal passform, och fulltejpad för att klara extrema väderförhållanden.
Läs mer om Cyclone →

Vattenpelare: 20 000 mm
Andningsförmåga: 20 000 g/m²/24h
Jackans vikt: 680g i storlek Medium (Herr)
Byxans vikt: 540g i storlek Medium (Herr)
Skapad för: Vintersport, Allround, Fiske, Bergsklättring, Vandring
 

Kolla in →

 

image

För en promenad i lätt regn

Silence Proshell 2.0 är jackan man ofta väljer oavsett vilken aktivitet det gäller. De tejpade sömmarna tillsammans med Hypershell® Pro membranet gör jackan vattentät. 4-vägs stretchen gör att jackan blir både tyst och följsam. Nu även uppdaterad med förbättrat material och vattensäkra YKK dragkedjor.

Vattenpelare: 20 000 mm
Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h
Jackans vikt: 650 g i storlek Medium (Herr)
Byxans vikt: 474 g i storlek Medium (Herr)
Skapad för: Allround, Hundsport, Fiske, Mountainbike, Vintersport, Vandring
 

Kolla in →

 

image

När regnet kommer och går

Monsoon Jacket är en längre multifunktionell jacka, framtagen för att kunna klara tuffa väderförhållanden. Den är utrustad med ett vind- och vattentätt Hypershell® Performance-membran som behandlats med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO. Alla dragkedjor är YKK® AquaGuard och tejpade för att hålla ute fukt.

Vattenpelare: 10 000 mm
Andningsförmåga: 10 000 g/m²/24h
Jackans vikt: 814 g i storlek Medium (Dam)
Skapad för: Bergsklättring, Vandring, Fiske, Urban, Allround, Hundsport
 

Kolla in →

 

×