Sök efter kategori, produkt, aktivitet...

Lättviktsjackan är här för att stanna!

 Vi vill ge ett extra lyft för lättviktsjackor. Finns det några bättre jackor som passar året runt? I Sverige skiftar vädret fort, från att det kan vara regnigt och kallt till att det spricker upp och solen kommer fram. Inga dagar är den andra lik. Det kan vara svårt att hitta kläder som passar till rätt tillfälle och skiftande klimat. Det finns en jacka som är här för att stanna nämligen lättviktsjackor.

Varför ska jag välja lättviktsjackor?


Fin, tunn och skön mellanjacka. Lättviktsjackor är helt klart ett mångsidigt plagg, du kan både använda jackan som ett isolerande mellanlager vid kyligare väder eller som ett ytterlager under den varma årstiden. Det är bra att välja en tunn lättviktsjacka som passar som underlag till skaljackan. Lättviktsjackorna kan både innehålla dun och polyester. Med dun i blir både jackan varmare och lättare än om det är polyester. Det bästa med jackan är att den är användbar i alla lägen. Lättviktsjackan passar till friluftsliv, till vardags och tillochmed till fest. Ska du ut på vandring är jackan jättesmidig att förvara i ryggsäcken då jackans vikt är mycket låg. 

Shoppa lättviktsjackor för dam

Shoppa lättviktsjackor för herr

Fyra kanontips varför alla borde investera i lättviktsjackor 

Till skidresan

Att sätta sig i bilen och åka upp till de svenska fjällen är något som de flesta upplever som en härlig känsla. Men det kan vara svårt att veta vad du ska packa med dig beroende på väder och vad du ska ha på dig till skidbacken. Lättviktsjackan fungerar utmärkt bra att ha under en tunnare skaljacka eller skidjacka när det är kallt och blåsigt uppe på toppen samtidigt som du även känner dig smidig och rörlig i jackan. Ett bra tips är att packa ner en tunn dunjacka eller lättviksjacka för din skidresa, då är du förberedd på det mesta när det gäller varierande väder. 

Under rocken

Lättviktsjackor behöver inte alltid vara till för aktiviteter då du är sportigare klädd. Utan en tunn dunjacka går utmärkt att ha under din rock till jobbet eller till ett finare evenemang. Plus att det ger ett bra skydd på vintern eller vid kyligare dagar under din rock. Dessutom blir det väldigt snygg att kombinera en tunn dunjacka under en öppen rock. 

För hundpromenaden 

Lättviktsjackan är den optimala jackan för hundpromenader. Alla hundar måste ut och raska sig oavsett vilket väder det än är. Eftersom jackan är anpassad för året-runt-bruk behöver du inte tänka vad du ska ta på dig när du går ut med hunden. Dunfyllningen i jackan gör att den har isolerande egenskaper men samtidigt är jackan bra vattenavvisad som gör att det skyddar dig mot både vind och väta. Ett tips är att se efter om jackan har smarta fickor för att förvara mobil, hundgodis, nycklar eller plånbok.  Kolla in våra hundförarkläder som passar utmärkt för hundsport. 

På ridturen 

På en ridtur är det viktigt att du känner dig smidig, rörlig och nätt. En tunn dunjacka är perfekt att ha på sig på en ridtur under en väst eller som ett ytterplagg. Som det låter på ordet så är lättviktsjackor väldigt lätta och väger otrolig lite och på en ridtur vill du kunna ha en lätt känsla så att du enkelt kan röra dig fritt. 
 

 


 

RevolutionRace har lättviktsjacka dam och lättviktsjacka herr. Våra modeller för dam och herr påminner om varandra vilket gör att alla kan använda jackorna dessutom har jackorna en stilren touch. Vi har tre härliga färger till dam som du kan matcha det mesta till. Vi har även tre fina färger på herr som gör det lilla extra när du ska ge dig ut på nya äventyr. Hitta lättviktsjackan som passar dig bäst. Kolla även in våra frilufts- och vandringsjackor för herr och frilufts- och vandringsjackor för dam. Tveka inte att hör av dig till vår kundtjänst om det skulle uppstå några andra frågor. Happy Shopping! <3

 

×