Fri frakt över 1000 SEK & 30 dagars fria returer
Swish & faktura via Klarna
4.6/5 betyg 620 000+ recensioner
Cart icon
image

Vår historia  

Vi, Pernilla och Niclas Nyrensten, älskar naturen och resor! Pernilla har bestigit flera höga berg, varit på Everest Base Camp i Nepal och backpackat jorden runt. Niclas älskar äventyr och fartfyllda aktiviteter som mountainbike, snowboard, klättring, vandring och resor till alla världens hörn. Tillsammans bestämde vi oss för att starta ett outdoormärke 2014.

 


 

Allt började med ett par
blåbärsfläckade byxor…

 

Långt innan vi startade RevolutionRace träffade vi en tjej på en mässa som sa att hon hellre använder sina slitna jeans i blåbärsskogen för att inte smutsa ner sina dyra friluftsbyxor. Det var första gången vi förstod att det fanns ett problem i friluftsbranschen. 

Inte nog med att de etablerade outdoormärkena var alldeles för dyra, deras byxor satt illa och kvalitén motsvarade många gånger inte det höga priset. Och färgerna? Alldeles för tråkiga! Marknaden saknade ett märke som gjorde roliga kvalitetskläder till ett rimligt pris och vi tänkte ofta att ”någon” borde göra något åt det. 

Under en vandring till Everest Base Camp föddes idén till RevolutionRace. Den där ”någon” som vi pratat om blev till slut vi själva.

 

Blåbärsfläckade byxor.png

Vår resa.png

 

Vår resa

 

Året var 2014 och vi befann oss i Pernillas pappas garage. Mellan de 4 väggarna hade vi vårt lager och kontor. Vi skötte allt från produktutveckling till marknadsföring och distribution själva – Vi skrev till och med alla adresser på paketen för hand.  Fotade produkterna gjorde vi i vårt vardagsrum där vi turades om att modella kläderna. Vi gjorde helt enkelt allt själva.

Produktresan

 

När vi startade hade vi mycket att lära oss. Passformen var inte bra, tråden var alldeles för svag och kvaliteten var långt ifrån perfekt. Tolv prover och mycket huvudvärk senare hade vi vår första kanonprodukt - våra första Nordwandbyxor! 
Men när vi besökte leverantörens fabrik i Vietnam insåg vi att byxorna inte hade sytts enligt våra detaljerade instruktioner. Fabriken hade inte använt vår specialbeställda tråd, utan samma tråd som de använde till andra märken. Niclas rev sönder tolv par byxor på fläcken, mitt framför ögonen på fabrikschefen. Fabriken jobbade med flera stora varumärken och på den tiden var vi deras minsta (men förmodligen mest krävande) kund. Vi höll ett långt akutinkallat möte med fabrikschefen och det slutade med att de motvilligt fick sy om hela kollektionen. Idag är vi en av deras största kunder och vi skrattar ofta gott till historien. De kommer aldrig välja fel tråd i någon av RevolutionRace produkter igen!

Vill du veta mer om våra produkter?

 

Läs mer här

 

 

Vår-produkt-idag.bigfile.gif

Första-Produktvideon.bigfile.gif

 

Hur vi gick viralt

 

När vi väl hade kommit igång med produktionen, gjorde vi vår första produktvideo. Vi filmade med mobilkamera,  utan manus och hade minst sagt tvivelaktiga kunskaper om ljussättning. Efter att vi lade ut videon i våra sociala mediekanaler ringde vår annonsmanager på Facebook och sa till oss att ta ner den för hon var säker på att den skulle bli ett fiasko. Tre dagar senare ringde hon upp igen och bad om ursäkt. Vid det laget hade videon blivit viral och fått över en miljon visningar. Folk älskade den autentiska känslan i filmen.

Vi gör fortfarande våra egna filmer till sociala medier men tar nu också ofta hjälp av våra superduktiga kunder som gör sina egna filmer åt oss. Vi, tillsammans med våra kunder, hjälps åt att bygga varumärket. Vi frågar ofta våra kunder vad de vill att vi gör nästa år, vi läser all feedback på sociala medier och vi läser alla recensioner. Så det är vi tillsammans med vår community som styr hur våra produkter ska se ut och vilka produkter vi ska ha - så enkelt är det!


 

Var är vi idag?

 

Idag är RevolutionRace etablerat i över 30 länder och växer hela tiden, och vi har sålt över en miljon byxor i hela världen. Med 626 092 riktiga recensioner i vår webbshop, kommer vi för var dag som går närmare målet att bli ett av de mest rekommenderade outdoor-företagen i världen. Vi har vuxit ur garaget och flyttat in på ett kontor som är tillräckligt stort för att hålla alla våra anställda glada och nöjda. Men vissa saker har inte förändrats. Det är fortfarande samma fabrik i Vietnam som syr mestadels av våra byxor, men idag är vi en av deras största kunder och är goda vänner med ägaren.

×