Sök efter produkt

 

 

Vårt löfte

 

 

 

Allt som produceras har förr eller senare någon form av påverkan på miljön och precis som alla andra branscher måste klädbranschen göra allt i sin makt för att minimera sitt avtryck.

Men som företag eller bransch kan vi inte göra detta på egen hand. Politiska ledare, myndigheter och individer måste alla dra sitt strå till stacken och se till att vi räddar planeten för kommande generationer. Vi accepterar helt och fullt att vi måste arbeta hårt och outtröttligt för att förbättra oss, och att vi har en lång väg att gå. Vårt löfte till er är att vi strävar efter att vår påverkan ska vara så liten som möjligt och att vi försöker bli bättre för var dag som går. 

 


 

Ansvarsfull produktion och logistikkedja

 

I flera år har vi samarbetat med några av de bästa underleverantörerna i världen och jobbar konstant med dem för att förbättra våra produkter och göra tillverkningsprocessen ännu mer effektiv. Vi tillverkar främst våra kläder i Kina och Vietnam, och besöker regelbundet fabrikerna för att kontrollera att arbetsförhållandena, lönerna och avfallshanteringen följer de lagar och regler som finns i respektive land. Självklart följer vi EU:s restriktioner för farliga kemikalier i kläder och textilier, och sedan 2019 är alla våra produkter fria från skadliga fluorkarboner.  

Vi designar våra kläder i Sverige och har tagit bort mellanhänderna genom att sälja våra produkter direkt till konsument. Genom att kontrollera hela produktionskedjan – från design och inköp av material till underleverantörer och frakt – kan vi följa vår miljöpåverkan hela vägen och fortsätta vårt arbete för att minska den. Det gör det dessutom möjligt för oss att hålla rimliga priser. 

 

 

Ansvarfull produktion1.png

Slow fashion.png

 

Glöm ”fast fashion”, vi jobbar med ”slow fashion”.
 

En av de bästa sakerna du kan göra som konsument är att köpa kvalitetskläder som är gjorda för att hålla. Vi använder enbart de mest slitstarka materialen på marknaden och ställer högsta möjliga krav på våra friluftskläder. Våra kläder är inte bara testade i ett laboratorium - vi låter dem genomgå tuffa tester i det hårda nordiska klimatet och använder dem ofta själva för att vara säkra på att de lever upp till våra förväntningar.

Många andra varumärken byter ut hela sitt sortiment varje år, vilket leder till ett stort svinn bland de produkter som är kvar i lager. Vi behåller istället de flesta av våra modeller året runt och jobbar konstant med att justera och förbättra designen baserat på kundernas feedback. Vi eliminerar svinn genom att sälja varje plagg i en kollektion innan den upphör. Och våra produkter är tidlösa; de blir inte omoderna bara för att årstiden ändras. 

Djuren - våra bästa vänner

 

Vi tycker att djuren har samma rättigheter till vår planet som vi har och vår djurskyddspolicy reflekterar den åsikten. 

Dun
För våra befjädrade vänners skull använder vi enbart dun som är certifierat enligt RDS (Responsible Down Standard). Det betyder att allt vårt dun kommer från gäss och änder som är uppfödda för livsmedelsindustrin och varken plockas levande eller tvångsmatas. 

Ull
All ull i våra produkter är certifierad enligt RWS (Responsible Wool Standard), vilket garanterar att fåren inte har utsatts för den plågsamma behandlingen mulesing och behandlas väl under och efter klippning. 

Päls
Vi använder inte päls och är med i det internationella Fur Free Retailer Program, vilket betyder att inga av våra produkter kan innehålla någon äkta päls. 

Här står vi idag. Vårt löfte till dig är att vara ännu bättre imorgon.

Djuren - våra vänner.png

×