Fri frakt över 1000 SEK & 30 dagars fria returer
Swish & faktura via Klarna
4.6/5 betyg 630 000+ recensioner
Sök efter kategori, produkt, aktivitet...
icon-search
icon-my-pages
icon-icon-cart
icon-hamburger

Vandring på 3 Lakes Trail i Obertauern, Österrike: Ett familjeäventyr

11 september 2023

Hej där, äventyrssökare! Om du gillar bergsvandringar, fantastisk sjöutsikt och kanske till och med lite kul på lekplatsen längst vägen, då har du hittat helt rätt. Låt mig ta dig med på en tur längst den magiska 3 Lakes Trail i Obertauern, Österrike - en familjevänlig vandring som har allt. Åh, och nämnde jag att våra två pojkar, 10 och 12 år, gick med oss ​​på denna oförglömliga utflykt?

Förberedelser inför resan

Först, låt oss prata förberedelser. Innan vi snörde på oss vandringskängorna gjorde vi vår hemläxa. Vi laddade ner rutten från Obertauerns webbsida och kollade väderprognosen – vi ville inte vara oförberedda ifall det skulle komma ett skyfall. Bra vandringsskor, bekväma kläder och en pålitlig regnjacka var avgörande. Och naturligtvis kastade vi in ​​våra badkläder och mikrofiberhanddukar för, gissa vad, Krummschnabelsee hade en härlig överraskning som väntade på oss.

Att kliva in i äventyret

Vi gav oss iväg och började vår sju kilometer långa runda i byn. Vandringen tog cirka tre timmar – en perfekt längd för familjer och en stor dos av härlig natur. Leden ledde oss förbi tre charmiga bergssjöar: Hundsfeldsee, Krummschnablsee och Grünwaldsee – det är som Moder Naturs vykort vart man än vänder sig. Leden är ganska okomplicerad och består främst av väl markerade stigar som är vandringsvänliga, breda och lätta att följa. Längst vägen finns lite allt möjligt kul för att hålla saker och ting intressant.

Barnens höjdpunkt

Och det bästa – barnen var överlyckliga för alla lekplatser som var utströdda längs leden. Från att paddla SUP på Krummschnabelsee till att utforska Grünwaldsee med vattenskotrar, de var i sitt esse. Och den där kulbanan och all annan utrusting att leka med? De var i sjunde himlen. Badet i Krummschnabelsee stal showen och blev vandringens största höjdpunkt.

Tips för ditt eget äventyr

Planerar du gå i våra fotspår? Tidsmässigt är våren till tidig höst den bästa tiden att ge sig av. Bekväma vandringsskor och flera lager av kläder för växlande väder är ett måste. Och om du har med dig små äventyrare är den här leden deras lekplats. Åldrar 6 och uppåt, men även barnvagnar, kan erövra den här leden med lätthet.

En mysig upplevelse

Som en sammanfattning av vår vandringsresa måste jag säga att 3 Lakes Trail lämnade ett stort avtryck hos mig. Panoramautsikten över bergen, lugnet i sjöarna och den rena glädjen i ett uppfriskande dopp – en upplevelse som stannar kvar. Så om du letar efter en vandring som är lika delar respektingivande och familjevänlig, är den här en no-brainer.


I ett nötskal

3 Lakes Trail i Obertauern är mer än bara en vandring; det är ett minnesskapande äventyr som väntar på dig och dina nära och kära. Med sina fascinerande vyer, stigar som är lätta att följa och chanser för ett dopp i det kristallklara vattnet, är det en resa som kryssar alla boxar. Så ta din vandringsutrustning, packa lite snacks och gör dig redo att skapa minnen som varar livet ut. Och kom ihåg, bergen kallar, och de har ett stort äventyr som väntar bara på dig!

Läs mer

×